art home     művészek     events - események     articles - irások    self Portraits           artLine RSS         napja


A Bolondok ideje - Triceps - art News

A Bolondok ideje - Triceps

A BOLOND IDEJE Lamed > Merkúr a sulphur jegyében (separatio). "Nézz meg mindent, s ami jó, tartsd meg."
 • A BOLOND IDEJE

  Lamed > Merkúr a sulphur jegyében (separatio).
  "Nézz meg mindent, s ami jó, tartsd meg."

  Vége a télnek, vége a szomorúságunknak.
  És vele a fagyhalál szélén sikló művészet élvezetének is.
  Három hónap után a Merz Ház feltámadt halottaiból, akár az időbe-látó vámpírok, megpihentünk, kicsikét, öt méterre a föld alatt. Újra vagyunk, leszünk "a végtelen építkezések terében, a vége nincs szegénység idejében.
  Bolondok napján nyitunk, mert szeretjük a bolondokat, híres birodalmak kíméletlen hitetlenjeit, akik jobb lábuknál felakasztva és fejjel lefelé csüngenek a Tarot-kártya lapok göcsörtös faágairól. Hátul összekötözött kézzel, vagy lantot pengetve.

  Vagy talán ez az Akasztott, Der Gehangte, The Hanged Man, Le Pendu?
  A szellem, vidámság és szépség töretlen vándorai ők, akik gyermeki ártatlanságunk és boldogságunk idejét idézik. És nekünk, fejjel fölfelé törekedő halandóknak, az élet császárainak, nem lehet rájuk szavunk.Lehetséges, hogy Yorick, Boylen és Knulp ismerik az utat, amely teljes, veszélyes mozdulatlanságunkból kibillenthet.

  December végén kiraboltak bennünket. A vészkijárat fémajtaját kitörve idegen bajnokok léptek romkultúránk szentélyébe, és távozásukkal eltűnt a teljes hangtechnikánk, vadonatúj fűtőberendezésünk, száz kedves zenénk és egyetlenegy közös mobiltelefonunk" De túléltük - most, hogy nincs már semmink, minden könnyebb lett.
  Mit tehet az ember (mondjuk: a művész), miközben szorosan a "kor ütőerén" igyekszik tartani a kezét, és közben olyan tartományokba vágyakozik, ahol "nem uralkodik az Idő és a Tér", Duchamp mester, ha ez az elképzelhetetlenül félelmes és kívánatos, ez a képtelenül távolinak tűnő Jövő szombaton, hajnali négykor a szemébe nevet?

  Ó, semmi, semmi.
  Vesztek itt már örökségek, káromkodtak új barátok, kacagtak régi szeretők.Maradt kilenc évünk és három hónapunk. Nagyon sok idő ez, nincs miért szomorkodni. De azért nehéz lézerekről gondolkodva, olajoshordók után futkosni.

  Elkelne a segítség, a kaláka, a little help, emlékeztek a dalra.Ezért, ha van otthon ütött-kopott, megtűrt, páratlan ivóedényed, mondjuk egy kukoricacső formájú boroskancsó, vagy farmer mintás kávéscsésze, vagy pingvin alakú söröskrigli, mi örömmel elfogadnánk.
  Vagy páratlan tonetszék, kallódó dohányzóasztalka, vakult tükör, kopott szőnyeg.Vagy 50 millió euró. Vagy más, istentelen hiábavalóságok.
  Fölösleges bolondságok terhét magunkra vennénk.
  Most, és mint a regényekben: mindörökké.

  TRICEPS
archiv híradások        


kiállítások - események - jelzéseartissimo

artLine

artGallery művészek alkotásainak galériája

artLine         sitemap        
artLine Galéria sun-eyes
artLine
- út a kifejezéshez -
Világra szóló, Világnak való


artLine (CC) rubinstein 5711


Webdesign Katalógus 2013 artissimo gallery Retorika - HangÁr Hangművészeti - Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop.hu a kultúra nézőpontja Művesz Világ Online Nyomtatószerviz
art coloured művészet színes

artList TOP100
this is the END... ...up