art home     művészek     events - események     articles - irások    self Portraits           artLine RSS         napja


3. BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál - art News

3. BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál

3. BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál 2007. augusztus 3-7. Almássy téri szabadidőközpont
 • 3. BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál


  kérsz egy rövidet?
  3. BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál
  2007. augusztus 3-7. almássy téri szabadidőközpont

  rövid - film - színház - kiállítás - világzene
  töményen.
  a belépés ingyenes!

  :: képeslap küldés :: * további információ a fesztivál honlapján *

  Oscar-díjas animációval nyit a 3. BUdapest SHOrt Rövidfilm Fesztivál
  Augusztus 3-7 között kerül megrendezésre a 3. BUSHO - BUdapest SHOrt Rövidfilm Feszitvál, ezúttal az Almássy téri Szabadidőközpontban. Több, mint 70 külföldi vendég, 116 versenyfilm, közel 250 információs film, 4 nagyjátékfilm, Oscar díjas animáció a megnyitón, workshop, és minden nap koncert, kiállítás kíséri a 4 napos rendezvényt.

  A fesztivált az idén rövid animációsfilm kategórában Oscar díjat nyert kanadai-norvég The Danish Poet (A dán költő) című Torill Kove-film nyitja augusztus harmadikán fél héttől. A tavalyi BuSho Fesztiválon több díjjal is jutalmazák M. Tóth Géza Maestro című animációját, amit idén Oscar díjra jelöltek, és ami elől a The Danish Poet vitte el az amerikai filmakadémia díját. A megnyitón még olyan tavalyi kedvencekeit is levetítenek, mint a Chinese Take Away vagy a Heim.

  Közel 50 filmalkotó kíséri el munkáját 45 országból érkezett a BuShóra augusztus 3 és 7 között az Almássy téri Szabadidőközpontba. A nevezett rövidfilmek nemzeti spektruma Kanadától Ausztráliáig tart, és a legtöbb európai országból képviseltetik magukat az alkotók.

  Évről évre egyre nagyobb nemzetközi visszhangja van a BuSho Rövidfilm Fesztiválnak, hiszen minden évben megduplázódik a nevezők száma. Ennek ellenére a BUSHO tartja magát eredeti elképzeléséhez, és minden nevezett alkotást levetít a közönségnek. Nemcsak számbeli, de minőségbeli is a növekedés: idén már kiemelt információs blokkot is indított a fesztivál jelezvén, hogy rengeteg olyan film is volt, amit sajnálnak, hogy nem került be a versenybe. A versenyfilmek között erős a magyar filmek jelenléte is, hiszen mind a 22 versenyblokkban szerepel magyar rövidfilm, tehát a tavalyi Szupermosás című filmhez hasonlóan idén is van esély arra, hogy magyar film vigye el a fődíjat a nemzetközi mezőnyből. Az idei kínálatban olyan ismert színészek jelzik a filmek erősségét mint például Eszenyi Enikő vagy Ascher Tamás.  A 116 versenybe került alkotást nemzetközi zsűri értékeli, melynek tagja Bollók Csaba filmrendező, akinek Iszka utazása című filmje elnyerte az idei Magyar Filmszemle fődíját. További zsűritagok: Kis- Bocz Éva a Duna Televízió filmfőszerkesztőségének vezetője, Jean-Pierre Sougy francia független filmes, Przemek Młyńczyk lengyel filmrendező, és a zsűri egyetlen állandó tagja, a német-magyar Wolfgang Leis.

  Idén először a BuSho fesztivál egy workshopot is rendez a VideoGizmo site-tal közösen, amelyet a fesztivál előtti héten tartanak szintén az Almássy téri Szabadidőközpontban. A workshopon elkészült rövid animációkat külön zsűri értékeli majd a BuSho alatt, aminek elnöke Varga Csaba, a Varga Stúdió vezetője.

  A hagyományokhoz híven idén is lesznek a fesztiválnak kísérőprogramjai. Az egyéni nevezéseken kívül fesztivál-válogatások, úgy 47. brno16 válogatása , vagy a legjobb reklámfilmek válogatása. Az Európa mozi a nagyjátékfilmeknek ad helyszínt, a Konyec, az Iszka utazása, a Sztornó és a Nyócker képviselik idén a hazai nagyfilmeket. A kísérőprogramok királya az IVF Folk & Roll elnevezésű világzenei koncertsorozat, mely a visegrádi országok vezető folk-rock zenekarainak a fellépése lesz esténként. Kronológiai sorrendben fellép a szlovák Druzina, a magyar Rackajam, a lengyel Chudoba és zárásként a cseh Gothart zenekar.

  A fesztivál hivatalosan az augusztus 6-i Díjkiosztóval zárul, majd a díjazott alkotásokat 7-én délelőtt még levetítik az érdeklődőknek.
archiv híradások        


kiállítások - események - jelzéseartissimo

artLine

artGallery művészek alkotásainak galériája

artLine         sitemap        
artLine Galéria sun-eyes
artLine
- út a kifejezéshez -
Világra szóló, Világnak való


artLine (CC) rubinstein 5711


Webdesign Katalógus 2013 artissimo gallery Retorika - HangÁr Hangművészeti - Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop.hu a kultúra nézőpontja Művesz Világ Online Nyomtatószerviz
art coloured művészet színes

artList TOP100
this is the END... ...up