• Drozdik Orsolya
    Tízéves korom óta festek, rajzolok. 1975-től konceptuális művészettel foglalkozom. A nő nézőpontja mindig a legfontosabb volt a munkáimban. Installációim posztmodern feminista stratégiákra építettek. Az írást és a vizuális tevékenységemet nem választom szét, számomra ugyanannak a dolognak különböző megfogalmazásai ezek. Amit nem írok meg verseimben, azt megrajzolom, amit nem rajzolhatok meg, elbeszéléssé alakítom, ha elkeseredem, gipszbe öntöm sebeimet, és így telik az életem.
    Művészetemet és életemet aligha tudom szétválasztani, a kettő összefonódott, álmomban is alkotok, amikor alkotok, álmodom.
    Folyamatosan írt belső regényem állandó hősnője vagyok. A valóság, mint a kerítésbe nőtt fa, képzeletembe nyomódott, mint a kisgyerek sírás előtt, mindig valaminek örülök, és mindig nagyon fáj valami. Alapvetően összenőtt akaratommal, hogy mindazt, amit érzek, kifejezhessem művészetemben.

    vissza
archives
events figyelő


artLine Gallery - artLine Galéria
- út a kifejezéshez - way to the expression -
Világra szóló, Világnak való
- festőművész - képzőművész - művészet -
artNews, artCards, hungarian contemporary art, exhibitions...
artLine (CC) rubinstein 5711

Minden beérkezett anyagot jogtisztának tekintünk.
Amennyiben azok leközlése bármilyen szerzői jogi következményt von maga után,
az teljes egészében az információ forrását terheli.


ARTNET Képzőművészeti Portál és folyóirat artissimo gallery HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop a kultúra nézőpontja

művészeti hírek