• A Godot Galéria szeretettel meghívja Önt és barátait

  Kortárs magángyűjtemények XIII.
  című kiállítására, melyen válogatást mutatunk be Barabás Lajos gyűjteményéből.

  Geometrián innen és túl

  Kiállító művészek:
  Bada Dada Tibor, Baditz Gyula, Bak Imre, Baksai József, Botos Péter, Czigány Ákos, Csiky Tibor, Marian Drugda, Fajó János, Haász István, Hencze Tamás, Herendi Péter, Hetey Katalin, Jovanovics Tamás, Kludovácz András, Konok Tamás, Milorad Krstic, Marafkó Bence, Maurer Dóra, Menasági Péter, Molnár Vera, Nádler István, Nagy Kriszta x-T, Néma Júlia, Pataki Radke, Saxon Szász János

  Megnyitó: 2008 október 8-án 20 óra

  Megnyitja: Ébli Gábor esztéta

  Geometrián innen és túl, avagy az absztrakció huszonhét arca. Ez lehetne a mottója a Godot Galéria Kortárs magángyűjtemények című sorozata XIII. eseményeként megnyíló kiállításának, amely Barabás Lajos műgyűjteményébe enged bepillantást.
  A válogatás az 1960-as évektől napjainkig működő, különböző szigorúságú geometrikus és konstruktív felfogásokat követő 27, többségében magyar képzőművész egy-egy alkotását mutatja be.

  Ahány ”arc” - annyi egyéniség mutatkozik meg a precízen kiszámított architektúrától a szubjektívebb, játékosabb, a véletlennek és az esetlegesnek nagyobb teret engedő lírai absztrakcióig terjedő széles skálán mozgó művekben.
  A kiállításon izgalmas viszonyítási pontként szolgálnak a teljes absztrakcióig el nem jutó, figuralitáshoz erős szálakkal kötődő alkotók munkái. Barabás gyűjtői irányelvként ragaszkodik ahhoz, hogy az egyes alkotások az életműtől függetlenül, önállóan is megállják a helyüket tartalom és forma egységének követelményével szemben. Így, egymás társaságában ezenfelül egy személyes, mégis teljességre törekvő keresztmetszetét adják az absztrakció szerteágazó irányzatainak.

  A kiállítás november 1-ig tekinthető meg keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.

  Godot Galéria
archives
events figyelő


artLine Gallery - artLine Galéria
- út a kifejezéshez - way to the expression -
Világra szóló, Világnak való
- festőművész - képzőművész - művészet -
artNews, artCards, hungarian contemporary art, exhibitions...
artLine (CC) rubinstein 5711

Minden beérkezett anyagot jogtisztának tekintünk.
Amennyiben azok leközlése bármilyen szerzői jogi következményt von maga után,
az teljes egészében az információ forrását terheli.


ARTNET Képzőművészeti Portál és folyóirat artissimo gallery HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop a kultúra nézőpontja

művészeti hírek