• Dormán László fotográfus kiállítása

  Jazzfotógrafikák - Freddie Hubbard

  Fényképei több száz országos és nemzetközi fotókiállításon szerepeltek, munkáiért számos díjat kapott (legrangosabb az Art Blakeyről készült jazz-fotóiért kapott díj Németországban burghauseni nemzetközi fotószalonon).

  “Ezt a kiállítást akár Változatok egy filmkockára cím alatt is el lehetne képzelni, mert a Freddie Hubbardról készített száznál is több fölvétel közül végülis egyetlen egyet választottam ki, a 12-es számút, amelynek szolarizált, módosított változatait, legtöbbször a nagyítógép alatt a fotópapírt elmozgatva variáltam. Ekkor, a múlt század 70-es, 80-as éveiben, amikor ezek a képek készültek, még nem tudtam a számítógépről, a photoshop programokról. Azt sem tudom, hogy akkor léteztek-e már. Az eredeti fölvétel 24*36 mm-es kisfilmre, a képek pedig nyomdai grafikai filmek közbeiktatásával méteres szélességű, tekercselt Forte fotópapírra készültek, előhívóval, rögzítővel, vagy ahogy mi fotósok mondjuk, fixírrel. És a varázslatos sötétkamrában, a sötétkamra magányában.
  S mivel mostanság már nem követem annyira a jazz eseményeit, mint azelőtt, megdöbbenve értesültem Hubbard haláláról. Az 1983-ban Újvidéken megrendezett kiállítás plakátját egy későbbi találkozásunk alkalmával átadtam neki, s most is értesíteni szerettem volna erről az újabb tárlatról.”
  (Dormán László)

  KOLTA GALÉRIA - Budapest, március 5. (csütörtök) 18:00
  Kolta Galéria
  1056 Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7-8., III. lépcsőház, II. emelet
archives
events figyelő


artLine Gallery - artLine Galéria
- út a kifejezéshez - way to the expression -
Világra szóló, Világnak való
- festőművész - képzőművész - művészet -
artNews, artCards, hungarian contemporary art, exhibitions...
artLine (CC) rubinstein 5711

Minden beérkezett anyagot jogtisztának tekintünk.
Amennyiben azok leközlése bármilyen szerzői jogi következményt von maga után,
az teljes egészében az információ forrását terheli.


ARTNET Képzőművészeti Portál és folyóirat artissimo gallery HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop a kultúra nézőpontja

művészeti hírek