• Anton Molnár festőművész
  kiállítása nyílik az Erdész Galériában.

  Szentendrén a művésztelep születésének 100. Évfordulóját ünnepeljük. Erre az alkalomra egy konferencia keretében Szentendrére látogat 25 művészváros polgármestere és delegációja. Miután az első művésztelep Barbizonban volt egy Barbizonban élő kortárs magyar származású festőművésznek, Anton Molnárnak nyit kiállítást at Erdész Galéria.

  “Műveimen keresztül szeretném éreztetni az ezredforduló hangulatait. Ebben a komplex világban egy olyan művészeti nyelvet szeretnék megteremteni, amely képes lefordítani látomásaimat a kultúrák és élmények keveredéséről. Számomra a festészet magatartási és kifejezési forma, melyet folyamatosan kutatok, és újraértelmezek.”

  Anton Molnárt leginkább az élteti, hogy elbűvölje nézőjét műveivel, melyekben nagy korszakok fényűzése és egyfajta modernitás életérzése ötvöződik. A tér-idő korlátokon túllépő modern harmóniák biztonsággal egyensúlyoznak a reális és a mitikus közti szűk mezsgyén. Műveiben a képi lemeken kívűl fontos szerepük van a keretekre, a képek felületére felírt francia, angol, szlovák vagy magyar szövegeknek, költői jegyzeteknek, mert ezek böngészése és a képek szemlélése együttesen mutatja meg munkássága lényegét, mely magába foglalja a road-movie, a műhelynapló és a színre vitt önéletrajz elemeit is. Alkotásait nem külön-külön kell szemlélni, hanem szerves, egyéni és eredeti folyamat, magatartás dokumentumaiként.

  2007. szeptember 28. - 2007. október 28.
  megnyitó: 2007.szept. 28.-án 19:00 -kor

  a kiállítás helyszíne: Erdész Galéria és Design

  Anton Molnár életrajza
archives
events figyelő


artLine Gallery - artLine Galéria
- út a kifejezéshez - way to the expression -
Világra szóló, Világnak való
- festőművész - képzőművész - művészet -
artNews, artCards, hungarian contemporary art, exhibitions...
artLine (CC) rubinstein 5711

Minden beérkezett anyagot jogtisztának tekintünk.
Amennyiben azok leközlése bármilyen szerzői jogi következményt von maga után,
az teljes egészében az információ forrását terheli.


ARTNET Képzőművészeti Portál és folyóirat artissimo gallery HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop a kultúra nézőpontja

művészeti hírek