• Anton Molnar (Molnár Antal) festőművész

  Anton Molnar (Molnár Antal) - ... My black shoes

  Anton Molnar (Molnár Antal) - … My black shoes, 90 x 90 cm, 2001

  Molnár Antal 1957-ben, Budapesten született. Diplomáját 1983-ban, a Képzőművészeti Főiskolán szerezte, ahol három további évig vett részt mesterképzésben. Az ENSZ genfi irodája 1986-ben grafikusi munkát kínált fel számára. A megbízatás előlegezte meg döntését, amelynek nyomán 1988-ban családjával Franciaországba települt.

  Anton Molnár műveiben az ezredforduló hangulatait igyekszik megragadni. Olyan művészeti nyelv megteremtésén dolgozik, amelynek segítségével képes arra, hogy visszaadhassa személyes látomásait kultúrák és élményei keveredéséről. Számára a festészet magatartási és kifejezési forma, amelyet folyamatosan kutat és újraértelmez.
  Anton Molnár az elmúlt tizenkét évben rangos francia galériák mellett rendszeresen állítja ki munkáit New Yorkban, Tokióban, Szingapúrban. Számos munkája található rangos - cégek, magánszemélyek által birtokolt - gyűjteményekben. A hazai közönség tizennégy év után a 2002-es Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Secco Galériában láthatta bemutatkozó kiállítását. A világhírű festőt a herendi porcelánok egyedisége is lenyűgözte és a nemes darabokat is felhasználta egyedi formanyelvének megvalósításához.

  2007 - Anton Molnár festőművész kiállítása az Erdész Galériában

  2007 - Anton Molnár festőművész kiállítási meghívó

  Anton Molnár festőművész honlapja
archives
events figyelő


artLine Gallery - artLine Galéria
- út a kifejezéshez - way to the expression -
Világra szóló, Világnak való
- festőművész - képzőművész - művészet -
artNews, artCards, hungarian contemporary art, exhibitions...
artLine (CC) rubinstein 5711

Minden beérkezett anyagot jogtisztának tekintünk.
Amennyiben azok leközlése bármilyen szerzői jogi következményt von maga után,
az teljes egészében az információ forrását terheli.


ARTNET Képzőművészeti Portál és folyóirat artissimo gallery HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop a kultúra nézőpontja

művészeti hírek