art home     művészek     events - események     articles - irások    self Portraits       artLine Events RSS     napja


BEST, DENZIL DE COSTA


DENZIL DE COSTA, BEST  • BEST, DENZIL DE COSTA - 1917. április 27-én született New Yorkban, Egyesült Államok.

    Best multi-instrumentalista volt, aki trombitán, zon­gorán és bőgőn játszott, és már húszas évei köze­pén volt, amikor elkezdett dobolni. A késői start ellenére kedvelt sessionzenész volt, aki a negy­venes években olyan zenészekkel játszott és ké­szített lemezfelvételeket, mint Coleman Haw­kins, Illinois Jacquet, Lee Konitz, Thelonious Monk (akivel együtt a “Bemsha Swing "-t kom­ponálták) és Ben Webster. 1949-ben George Shearing eredeti kvintettjének tagja volt, majd az ötvenes években sokszor szerepelt Erroll Gar­nerrel. Hajszálpontos, diszkrét játékos, aki külö­nösenjól kezeli a seprűket. Best egy olyan beteg­ségben szenvedett, amelynek következtében hamarosan nem volt képes játszani. Számos jazz bop standardot komponált, köztük a ,,Move" és a ,,Wee" címűt. 1965. május 24-én a földalatti lép­csőjén balesetet szenvedett és elhunyt.


    Albumok: Errol Garnerrel: Concert By The Sea (1955). Antológiák: Coleman Hawkinsszal: Hollywood Stampede (1945-ös felvételek), The Best Of George Shearing (1949 és 1951 közötti felvéte­lek).
BEST, DENZIL DE COSTA  • Hajszálpontos, diszkrét játékos, aki külö­nösenjól kezeli a seprűket.
BEST, DENZIL DE COSTA


artissimo

artLine

artGallery művészek alkotásainak galériája

artLine         sitemap        
artLine Galéria sun-eyes
artLine
- út a kifejezéshez -
Világra szóló, Világnak való

BEST, DENZIL DE COSTA
artLine (CC) rubinstein 5711


Webdesign Katalógus 2013 artissimo gallery Retorika - HangÁr Hangművészeti - Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop.hu a kultúra nézőpontja Művesz Világ Online Nyomtatószerviz
art coloured művészet színes

artList TOP100
this is the END... BEST, DENZIL DE COSTA ...up